Grote Kerk Dordrecht

Ter gelegenheid van een actie van de Jeugdbond van de Gereformeerde Gemeenten heb ik in 1990 opnames gemaakt in Dordrecht. Enkele studiegenoten hadden voor die tijd geavanceerd materiaal en het was leuk om te doen. Al was er weinig tijd, want een kerk huren viel enigszins buiten het budget van een student. CD’s waren nog niet echt erg in, en dus werd het een cassette van 90 minuten. Beide kanten begonnen en sloten af met een koraalbewerking, in goed Asmiaanse en Mulderiaanse traditie. Van Mulder was en ben ik erg weg. Daarom speelde ik graag zijn improvisaties na. Helaas heb ik nooit de moeite genomen alles te noteren. Met de techniek van nu is dat ook veel makkelijker. De volgende drie zijn toen opgenomen :
Psalm 66 – van zijn opname in de Hippolytuskerk in Delft,
‘Ere zij aan God de Vader’ – een combi van een opname in de Maria Magdalenakerk in Goes, en de opname in Bovenkerk Kampen, die later op CD verschenen is,
‘Uren, dagen, maanden, jaren’ – Martinikerk Bolsward.
Daarnaast staan onder meer Bach (fuga in g), Handel (concert in Bes), Rinck (fluitconcert), Dubois (Fiat Lux en In Paradiso) op de genoemde cassette. De opnames zijn enkele jaren geleden gedigitaliseerd en enigszins opgeschoond qua ruis.

Voor de opnames van destijds zie mijn youtube-kanaal, bijvoorbeeld deze liedbewerking van Feike Asma en  de bovengenoemde bewerking van Ere zij aan God de Vader van Klaas Jan Mulder.